maanantai 29. elokuuta 2016

Tapanilan juna-asema liityntäpysäköintipaikkana

Vantaan Energian Jukka testasi myös parin päivän ajan, kuinka työmatka sujuu liityntäpysäköinnin avulla.

Sain akun kiinnityksen korjattua lopulliseen muotoonsa ja ylpeänä korjauksestani aloitin aamuisen työmatkani Rajakylästä Tapanilan juna-asemalle.


Matkaa kotoa asemalle kertyi 5,5 km, joka on puoli kilometriä vähemmän suoraan töihin ajoa verrattuna, joten tämä testi oli tavallaan fiktiivinen.
Asemalle saavuttuani etsin pyöräparkkeja, joita löytyikin kolme.
Päädyin jättämään pyöräni sillan päällä olevan sisäänkulun viereiseen telineeseen, koska muiden paikkojen turvallisuus hieman arvelutti.
Tosin tässäkin paikassa oli vain "etupyörä"teline tai kaide, johon pyörän saa lukittua ja kaiteeseen lukittaessa pyörä jää ikävästi lähelle jalankulkuväylää.
HSL:n reittiopas suositteli jäämään junalla seuraavalla pysäkillä, mutta päätinkin ajaa "reteesti" vielä toisenkin pysäkinvälin Tikkurilaan asti.

Menomatkalla aikaa kuluikin yhteensä noin 40 min, joista pyörällä 15 min, junan odottelua 3 min, junalla 7 min ja reipas kävely asemalta työpaikalle 15 min.
Vaikka pidänkin junalla kulkemisesta, en jatkossa tule tätä kulkureittiä enää käyttämään :D 
Koska tehtävänä oli testata liityntäpysäköintiä, toimi pysäköinti ja junalla kulkeminen kesäkeleillä mukavasti ja moitteettomasti.
Liityntäpysäköinti yhdistettynä sähköpyöräilyyn alkaakin tuntumaan järkevältä vasta, kun junalla kuljettu aika alkaa lyhentämään pyöräilymatkaa.
t. Jukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti