keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Mukaan mahtui pieni seikkailukin

Sito Oy:n Tuula P. testasi sähköpyörää työmatkallaan ja pyörän mittariin kertyi viikossa huikeat 146 kilometriä.

Maanantaina töistä lähtiessä satoi. Vanhat keltaiset sadehousut ja tuulipuvun takki suojasivat hyvin sateelta, mutta kengissä vesi hölskyi jo 15 minuutin ajon jälkeen. Kenkien sadesuojat olisi hyvä hankinta sateisia päiviä varten :)
Onneksi kotona odotti lämmin sauna. Saunan lämmössä myös kengät kuivuivat seuraavaan aamuun mennessä. Tiistaina harmaa sää jatkui töihin mennessä. Kotia tullessa paistoi aurinko ja matkan varrelta tulikin otettu kuvia.  Reittini kulkee Tapiolasta Kehä I:n viertä Leppävaaran raitille. Lintuvaaran ja Pähkinärinteen välillä Hämevaarassa on mukava puisto-osuus. Pähkinärinteen ostoskeskuksen jälkeen suorimmalla reitillä on portaat. Useimmiten kierrän porras-osuuden joko viereisen puiston tai Vihdintien kautta. Hämeenkylän kartano jää matkan varrelle, jos en mene Vihdintielle. Loppumatka kulkee Kehä III:n viertä.

Tapiolan Silkkiniitty
Pähkinärinteen portaat
Kehä III

Keskiviikkona pidin huilipäivän pyöräilystä. Yleensä olen pyöräillyt töihin korkeintaan kerran viikossa, joten parin päivän peräkkäinen pyöräily tuntui jaloissa… Lepo, venyttely ja rullaukset helpottivat.

Torstaina jatkoin taas sähköpyöräilyä. Aamulla Leppävaaran raitilla oltiin pystyttämässä markkinakojuja, ja sainkin pujotella kojujen ja pakettiautojen välistä. Iltapäivällä päätin ajella kotiin sitten uusia reittejä. En ollut suunnitellut reittiä etukäteen, joten pari kertaa matkan varrella tarkistin kännykästä missä olin ja mihin suuntaan pitäisi seuraavaksi jatkaa matkaa. Pieni seikkailu auringon paistaessa ja uusia maisemia katsellessa oli vain kivaa vaihtelua :)  Syksyisen viljapellon tuoksu kantautui tielle asti Hämeenkylässä.

Peltoja Hämeenkylässä
Auringonkukkia matkalla


Perjantaiaamuna aurinko paistoi, ja alkumatkasta kastepisarat kimaltelivat pyörätien varren heinikossa.

Kehä III aamulla

Pyöräilyviikosta jäi hyvät fiilikset. Sähköpyörällä sekä vauhti että pulssi pysyivät tasaisina, ja energiaa jäi myös muihin päivän askareisiin. Pyörän mittariin kertyi viikon aikana paljon normaali viikkoani enemmän kilometrejä: 146 km. Ylämäkien helppous oli parasta!


Reittioppaan näyttämän reitin korkeuserot töistä kotiin – mäkiä siis riittää.Vertailu työmatka-ajoista:
Omalla pyörällä matka-aika on 1h 5min – 1 h 10 min, sähköpyörällä 55 – 58 min. Pyöräilyn lisäksi lasken nyt työmatkaan myös töissä suihkussa käymisen, joten pyöräilypäivinä kotiovelta työpisteelle aikaa kuluun noin 1½ h. Autolla samaan matkaan kuluu 30 – 45 minuuttia ruuhkasta riippuen. Bussilla (yksi vaihto) aikaa menee noin 1 h 10 min – 1 h 15 min.

Jos minulla olisi sähköpyörä, voisin pyöräillä sillä työmatkani noin joka toinen päivä keväästä alkusyksyyn. Autopäivinä voisin taas tehdä muuta liikuntaa tai käydä työmatkalla kaupassa.  

T. Tuula P.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti