torstai 22. syyskuuta 2016

Ylämäet kevyesti rullailen

Vantaan Energian Jari testasi sähköpyörää työmatkallaan Rajatorpasta Martinlaaksoon.
Maanantaina tarkoitus oli pyöräillä töistä Martinlaaksosta kotiin Rajatorppaan. Sääolosuhteet olivat kuitenkin niin huonot, että siirsin ensitestausta seuraavalle päivälle. 
Tiistaina lähdin pyörällä töistä. Matka kotiin ei ole kovin pitkä ja neljän kilometrin matka taittui nopeasti. Reitille osuu suhteellisen pitkä ja jyrkkä ylämäki, jossa huomasi sähköpyörän tuoman edun. Ei puuskuttanut mäen huipulla. Illemmalla pyöräilin vielä omaksi ilokseni lenkin. 
Keskiviikkona ajoin työmatkat pyörällä. Tavallisesti kuljen joko autolla, kävellen tai normaalilla pyörällä. Normaaliin pyörään verrattuna sähköpyörä kulki kevyemmin, mutta ajallisesti tällä ei ollut vaikutusta näin lyhyellä matkalla. Muuten sähköpyörän ominaisuudet eivät vastanneet normaalin pyörän ominaisuuksia: ohjattavuus oli huonompi, jarrut heikommat ja ajoasento (naisten runko) huonompi. Myös keskiviikkona tein työmatkojen lisäksi pidemmän lenkin illalla.
Torstaina sää olisi ollut todella hyvä pyöräilylle, mutta jouduin luovuttamaan sähköpyörän eteenpäin sairasloman vuoksi. Näin ollen testini pyörän kanssa jäi vähäiseksi.

t: Jari 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti