tiistai 20. syyskuuta 2016

Syyssää virkistää työmatkapyöräilijää

Ravintola Pihkasta Hanna-Mari testasi sähköpyörää työmatkallaan viikon ajan ja ensimmäisen päivän jälkeen fiilikset olivat huikeat. Viikkoon mahtui myös liityntäpysäköinnin testaaminen Tikkurilan juna-asemalla.
Tiistaina edellispäivän pyöräily tuntui kyllä kropassa aamulla, mutta aurinkoisen kelin suosiessa ilo oli hypätä pyörän selkään. Tällä kertaa matkan taitoin kevyemmällä polkemisella ja itseasiassa matka-aika pysyi samana -joten työmatkailu sähköpyörällä ilman hirveätä hikilenkkiä olisi ihan mahdollista.

Testasin liityntäpysäköintiä Tikkurilassa, vaikkakin ajallisesti tämä reitti tuntui hiukan teoreettiselta. Matkaa kotipihasta Tikkurilan asemalle kertyi 9,7 km ja aikaa tähän kului 25 min, ja siitä junalla Pasilaan 15 min, josta raitiovaunulla ja kävellen perille n.25 min. Kokonaisuudessaan matkaan kului siis kulkuvälineiden odotusaikoineen 1h 20 min. Tässä jäi myös mietityttämään pyörän jättäminen asemalle, vaikka onkin lukittuna, niin pelottaisi kyllä jättää oma sähköpyörä parkkiin päiväksi - ja koska ajallisesti tässä ei säästä, mieluummin valitsisin koko työmatkan pyöräilyn. Tämä voisi tulla kyseeseen, jos oma työpaikka sijaitsisi juna-aseman välittömässä läheisyydessä.
Torstaiaamu oli kylmä, mutta auringon paistaessa matka taittui jälleen pyörällä. Upeat syysmaisemat virkistävät myös mieltä ja tämä päivä jäikin kokeiluni viimeiseksi, sillä aikataulut estivät perjantain pyöräilyn...
T. Hanna-Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti